Praktijk voor homeopathie BCZ® , Biografische en Transformationele Lifecoaching®

Consulten/tarieven

Het eerste consult

Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Hierin wordt alle tijd genomen om niet alleen een compleet beeld van de klachten van de patient te krijgen, maar ook hoe de klachten ervaren worden (sensaties), waardoor en wanneer deze ontstaan zijn en wat verbetering en verslechtering geeft.

lees meer

Algemene informatie over de patient is relevant om een beter beeld te krijgen van de mens achter de klacht.

Levenservaringen (aangrijpende gebeurtenissen), gemoedstoestand (hoe staat men in het leven en ervaart men gebeurtenissen en mensen om zich heen), ziektegeschiedenis (kinderziekten, vaccinaties, latere ziekten, operaties, behandelingen en medicijngebruik) familiegeschiedenis (ziektes en vatbaarheden van ouders en overige kinderen uit het gezin, erfelijke ziektes).

Verder worden er nog vragen gesteld rondom dagelijke dingen, zoals voedselvoorkeur of afkeur, veel of weinig dorst, warmbloedig of koudbloedig, slaapkwaliteit, droomervaringen, verergeringen of verbeteringen bij bepaalde momenten van de dag, bepaalde jaargetijden, bepaalde klimatologische factoren, andersoortige klachten, etc.

 

Het vervolgconsult

Meestal is er na een maand een vervolgconsult om te evalueren hoe het met de patient gaat en wat het gegeven homeopathische geneesmiddel voor werking heeft gehad op de klachten van de patient en zijn algehele welbeleven. Samen met de homeopaat wordt gekeken of er verbetering heeft plaatsgevonden en wat de volgende stap van de behandeling gaat worden (wanneer nodig). In wezen werken homeopaat en patient samen gedurende dit genezingsproces. De patient wordt in zijn genezingsproces betrokken m.a.w hij ondergaat de behandeling niet, maar participeert. Dit maakt de patient ook sterker en meer zelfbewust.

lees meer

Het vervolgconsult duurt vaak minder lang en is dus meer evaluerend. Mocht er daarentegen nieuwe belangrijke informatie naar voren komen, zal daar natuurlijk de tijd voor genomen worden.

Wanneer het middel verbetering laat zien wordt er niet alleen gekeken naar de verbetering van de klacht, maar ook naar de vitaliteit en gemoedstoestand van de patient. Iemand wiens klachten verbeterd zijn, maar die meer vermoeid is geworden of emotioneel zich minder prettig voelt heeft waarschijnlijk toch een ander middel nodig. Iemand, die daarentegen zich veel sterker en energieker voelt, maar waarvan de klacht nog aanwezig is, kan voorlopig doorgaan met hetzelfde geneesmiddel. Het emotioneel/ mentale beeld, de mate van levenslust en het energieniveau blijven voor de klassiek homeopaat belangrijke graadmeters.

Afhankelijk van hoe de patient gereageerd heeft wordt de homeopathische behandeling vervolgd met een herhaling van het middel of een eventueel nieuw middel en wordt er een afspraak gemaakt voor een of twee maanden later. Soms is het beter af te wachten en het middel zijn tijd te geven uit te werken. Dan wordt de patient verzocht contact op te nemen op het moment dat hij/zij voelt dat het weer slechter met hem gaat.

Het acute consult

Bij acute ziekten kan homeopathie snel werken. Bij de meeste acute ziekten is het verstandig de persoon dit zelf te laten overwinnen. Hierbij komt koorts als hulpmiddel deze bacterieën en virussen te vernietigen. Daarbij verlopen alle stofwisselingsprocessen sneller bij hogere temperatuur en daarbij dus ook de afvoer van gifstoffen. Koorts heeft dus een duidelijke functie en koortsverlagende middelen ontnemen het lichaam de mogelijkheid deze functie uit te oefenen. Ook maakt het dat koortsverlagende middelen ernstige achterliggende aandoeningen, zoals bijvoorbeeld longontsteking of hersenvliesontsteking minder herkenbaar maken, wanneer hier sprake van zou zijn.

lees meer

Ontstekingen zijn ook natuurlijke mechanismen van het lichaam om te genezen. Hierbij hoort roodheid, zwelling en pijn. Ontstekingsremmers geven wel directe verlichting, maar ontnemen dus ook weer het lichaam de kans het op eigen kracht op te lossen.

Wanneer een acute aandoening langer aanhoudt dan nodig, is homeopathie een goed alternatief. Homeopathie wordt bij acute ziekten ingeschakeld, wanneer de persoon zelf dus zodanig verzwakt is dat deze moeite heeft de ziekte vanuit eigen kracht te overwinnen. Dit kan zijn in een situatie dat de persoon verzwakt is door een chronische ziekte, ouderdom, medicijngebruik of bijvoorbeeld emotionele problematiek, die het natuurlijk afweersysteem van het lichaam ondermijnd kunnen hebben. Homeopathie zal dan snel en doeltreffend werken, mits het geneesmiddel past op de totaliteit van het acute ziektebeeld.

De meeste acute kinderziekten zijn voor kinderen belangrijk zelf door te maken. Het geeft een kind de mogelijkheid sterker te worden en lichamelijk en geestelijk te groeien. Met de juiste aandacht, verzorging, rust en gezonde, volwaardige voeding herstellen vele ziekten zonder middel.

Ook bij een acuut trauma, zoals hoofdletsel, hersenschudding, kneuzing, verrekking, alle soorten verwondingen, brandwonden, insectenbeten kan de homeopathie goed ingezet worden. De homeopathie kent vele trauma middelen, die het helingsproces aanzienlijk kunnen versnellen.

Bij een acuut consult bekijkt de homeopaat de totaliteit van het acute beeld. De gemoedsgesteldheid is hierin een belangrijke factor. Daar het om een acuut geval gaat, zal snel en adequaat gereageerd moeten worden en natuurlijk zal eerst goed worden gekeken naar de ernst van de aandoening.

Wanneer homeopathisch behandeld gaat worden zal bij een acuut geval het middel ook vaker toegediend worden. Wanneer de persoon al onder homeopathische behandeling is kan een acute klacht een reactie vormen op een eerder ingenomen constitutiemiddel. Wanneer bepaalde acute klachten al eerder of vaker zijn opgetreden, zijn dit vaak opflakkeringen van een chronisch proces wat dan constitutioneel behandeld moet worden.

consulttarieven

 

Ontstoringskuren bij CEASE-therapeutische behandelingen worden direct bij de Hahnemann apotheek besteld en bij u thuis afgeleverd. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Homeopathische geneesmiddelen zijn bij de consultprijs inbegrepen.

 

homeopathische consulten:

homeopathisch consulten zijn 75.- euro per uur, excl. btw
 
Biografische Coaching consulten zijn meestal 3 tot 4 sessies van anderhalf tot twee uur en
zijn 75,- euro per uur excl.btw. Homeopathische middelen, die tijdens de Coaching mogelijk gegeven kunnen worden zitten in de prijs inbegrepen.
 
Burn-out coaching en individuele life coachingstrajecten  zijn 75.= euro per uur excl. btw
 

 

Afspraken die niet 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht. Uitzondering hierop zijn onvoorziene omstandigheden waardoor er sprake is van een overmachtsituatie.

Huisbezoeken zijn mogelijk, wanneer u  niet in staat bent langs te komen.

vergoeding

De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten). Consulten van NVKH – geregistreerde homeopaten worden door zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed via de aanvullende verzekering.

Diverse_logo-nvkh

Sinds januari 2017

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2017:

Homeopathie

Het eigen risico van uw zorgverzekering komt niet uit de aanvullende verzekering, maar uit het basispakket. Dit betekent dat u voor een homeopathische behandeling geen eigen risico hoeft te betalen.

Info voor studenten:

https://www.studentenverzekering.nl/zorgverzekering/vergoeding-alternatieve-geneeswijzen.html