8121334-jonge-vrouw-thuis-met-griep-slecht-gevoel-nemen-haar-temperatuur-in-bed1

Wanneer door welke omstandigheden  je toch een griep krijgt is het goed om een aantal aspecten goed te begrijpen.

Tijdens griep heb je vaak geen honger, ben je heel erg moe en heb je koorts en de daarbij een aantal andere specifieke symptomen.

Geen honger wilt zeggen dat eten op dat moment niet belangrijk is en dat het lichaam maar een beetje tot zich wilt nemen. het liefst licht verteerbaar voedsel, veel drinken (soep, water, thee), wat licht verteerbare granen, groente of fruit, niet meer.

Extra ondersteuning en aanvulling voor het immuunsysteem (zie boven) is natuurlijk aan te raden.

De moeheid geeft aan dat het lichaam rust wilt en zich kan bezig houden met het overwinnen van de virus. dus gun jezelf de tijd en rust om weer helemaal goed te herstellen.

vaak heeft een griep ook de functie om mensen letterlijk tot stilstand te brengen om weer aandacht te kunnen schenken aan hun lichaam en hoe het ermee gesteld is.

In deze maatschappij leven zoveel mensen in hun hoofd en in het denken, dat ze het contact met hun lichaam en het voelen niet goed meer kunnen vinden. We negeren de signalen van ons lichaam en dan moet het signaal sterker worden om onze aandacht te trekken.

De koorts is daar een hulpmiddel bij en zorgt ervoor dat door goede hoge koorts de zieke snel kan genezen.

koorts verlagende middelen zijn niet  de beste optie en kunnen het herstel dus vertragen.

Ook voor griep geldt dat uitzieken, rust nemen, gezonde maatregelingen treffen, stress beperken en de tijd nemen voor herstel het beste werkt en vaak voelen mensen zich na een goed doorgemaakt griep zich weer heel erg goed.

Mocht de griep lang duren, heel vervelend ervaren worden of er blijven na het doormaken van de griep restverschijnselen hangen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, niet lekker zijn, chronische klachten dan kunnen homeopathische middelen heel goed hun dienst bewijzen.

Mocht je dus een griep krijgen en de symptomen van de griep komen overeen met het homeopathisch geneesmiddelbeeld kan deze je in de acute fase prima helpen. Soms hebben mensen naast het acute middel een dieper werkend constitutioneel middel nodig om weer helemaal te herstellen

Homeopathische middelen kunnen ingezet worden, wanneer de griep heftig is en lang duurt. daarnaast geldt natuurlijk dat het uitzieken van een griep voorkeur verdient en met goede natuurlijke weerstandsondersteunende , veel rust , extra vitamine C, echinacea een multi supplement( zink, selenium, vit A, D en E) en aangepaste voeding, genezende kruiden en theeen en veel water drinken het vaak goed verloopt.

Koorts bij griep is goed. Laat de persoon zijn eigen temperatuur regelen en niet toedekken wanneer dat niet goed voelt.