Verbinden met het leven om ons heen

Toen ik afstudeerde aan de school voor homeopathie te Amersfoort in 2008, kwam een wens voor mij in vervulling: een eigen praktijk voor homeopathie

De homeopathie leert ons dat we verbonden zijn met alles om ons heen (het plantenrijk,
dierenrijk en de minerale wereld) en dat we hier gebruik van mogen maken op een weliswaar respectvolle manier, net als homeopathische middelen met respect omgaan met het menselijk lichaam en de wijsheid hiervan erkennen. Onze essenties resoneren met de essenties om ons heen. De kunst is het te herkennen en toe te passen. Als homeopaat ben je hiermee bezig en dit geeft veel verwondering en respect over de prachtige, bijzondere wereld waarin wij leven.

Als kind hield ik veel van de natuur en ik voelde die verwondering, ontroering en het gevoel van verbondenheid met het rijke, bonte leven om me heen. Zoveel variëteit en schoonheid. Als kind sta je nog onbevangen in het leven en gebruik je die extra voelspriet voor wat echt en puur is. Daar wil je je mee verbinden. Dit gevoel heb ik mijn hele leven met me meegedragen en heeft me de weg gewezen van mijn hart. De weg naar de homeopathie, terug naar de natuur en terug naar mijn eigen unieke natuur.

Klassieke homeopathie is voor mij de geneeswijze, die het dichtst bij de unieke natuur van de mens komt en om die reden diepe genezingsprocessen kan realiseren.